EFT bij Relatietherapie Bergen

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focused Therapy helpt jullie door een moeilijke periode in je relatie te komen.

De behandeling is gericht op het doorbreken van patronen en het vinden van de emotionele pijnpunten in jullie relatie. Jullie lopen vast in conflicten (of verwijderen van elkaar) omdat jullie steeds op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dat tast een heel basaal gevoel van verbondenheid en veiligheid aan.

Jullie reageren allergisch op bepaalde aspecten van elkaar, of  jullie zonderen je juist af.  Hoe langer dit patroon bestaat hoe meer jullie relatie erdoor besmet raakt. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde riedeltje af. Daarom voelt het zo vermoeiend.

Emotionally Focused Therapy laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

Ik heb ook gevoelens!

Je reageert zo snel op elkaar, je hebt er niet eens erg in. Zelfs als je weet wat er gebeurt en je wilt er iets aan doen, laat je je wéér zo op de kast jagen. Dat komt omdat de basis emotioneel is.

Daarom proberen we die emoties te vinden, bespreken en uit te diepen. Met elkaar. Je zult merken dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing.

In de therapie richt ik me op het vergroten van veiligheid en intimiteit. We brengen via de emoties beweging in jullie contact en werken zo aan verandering.

Drie fases

Jullie zullen drie fases doorlopen:

  • we zorgen dat het niet meer zo uit de hand loopt. Voordat we ook maar iets kunnen doen, zullen we de patronen doorbreken die jullie nu gevangen houden;
  • we geven verdieping. Nu jullie weer in gesprek kunnen komen, kunnen jullie ook weer kwetsbaar zijn en jezelf en elkaar opnieuw ontdekken;
  • weer tot elkaar komen.

Herken je jouw relatie en vraag je je af wat ik voor jullie kan betekenen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.

Contactgegevens

Tel. 0650250466
Dorpsstraat 39, 1861KT Bergen

Helaas heb ik voorlopig geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Over mij

Joy Berg-Andersen
Joy Berg-Andersen

Ik vind het heel bijzonder dat ik als relatietherapeut echt bij kan dragen op het moment dat het leven even heel intens is.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar...

Lees meer

Werkt relatietherapie?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focused Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval klein.

Lees meer

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!