Mijn boekenkeuze

Relatieproblemen

Als je te maken hebt met relatieproblemen dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een veel gelezen en gebruikt boek is ‘Houd me vast‘ van dr. Sue Johnson, de ontwikkelaar van de succesvolle Emotionally Focused Couple Therapy. In dit boek vind je verhalen uit de praktijk, advies en praktische oefeningen.

Doodsangst

De dood is zowel finaal als raadselachtig. Het is dan ook moeilijk om de dood te begrijpen en te accepteren. Toch is het voor je levenskwaliteit belangrijk om bewust stil te staan bij de dood. ‘Tegen de Zon in Kijken‘ van Irvin D. Yalom leert je oprechter communiceren met de mensen van wie je houdt, te stoppen met de dingen die je niet wilt doen en de schoonheid van het leven bewuster ervaren. De dood is weliswaar eng, maar kan ook een keerpunt zijn op weg naar een zinvoller leven.

Meer boeken over relaties

Relaties Die Stukmaken
Mannen Komen Van Mars, Vrouwen Van Venus

Mindfulness

Voluit leven, praktisch hulpboek
Mindfulness en bevrijding van depressie
Andere mindfulness boeken

Burnout

In dertig dagen uit je burnout!
Vind meer boeken over burnout

Kinder(therapie)

De magische wereld van het kind (de wereld van het kind in de eerste zes levensjaren)

Hooggevoeligheid

Hoog sensitieve personen

Overige

Het drama van het begaafde kind (ervaringen van de schrijfster met haar eigen therapie en met andere moderne therapeutische methoden)
Meester over je gedachten (voorkom angst, slapeloosheid en burn-out)
Uw brein als medicijn (overwin zelf stress, depressie en angst)
Gedichtenbundel ‘Brandend vuur’ (inspiratie en troost)

Contactgegevens

Tel. 0650250466
Dorpsstraat 39, 1861KT Bergen

Helaas heb ik voorlopig geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Over mij

Joy Berg-Andersen
Joy Berg-Andersen

Ik vind het heel bijzonder dat ik als relatietherapeut echt bij kan dragen op het moment dat het leven even heel intens is.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar...

Lees meer

Werkt relatietherapie?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focused Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval klein.

Lees meer

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!