Over mijzelf

joyfoto

Uit een bijzonder nest

Mijn verhaal begint in New York. Daar ben ik geboren als dochter van een Noorse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Zij ontmoetten elkaar toen ze allebei studeerden in Lausanne. Toen ik geboren werd, woonden en werkten ze in Amerika. Niet lang na mijn geboorte verhuisden we om een aantal jaren in Zürich en in Denemarken te wonen.

Toen gingen mijn ouders uit elkaar en vanaf dat moment woonde ik met mijn moeder en Nederlandse stiefvader in Maarsbergen.

En dan ga je natuurlijk economie studeren

Al mijn leven lang ben ik bovenmatig geïnteresseerd in families, gezinnen en relaties. Hoe werken ze? Wat gebeurt er allemaal? Hoe voelt dat voor iedereen?

Dus toen ik kon gaan studeren koos ik… economie. Ik was namelijk een beetje afgeschrikt toen ik me ging verdiepen in psychologie – ‘geen perspectief’, ‘opleiding tot werkeloosheid’, ‘en dan al die heftige emoties de hele tijd’. Ik studeerde economie; tenminste, ik rondde de studie met succes helemaal af, maar was ondertussen vooral student.

Doen wat je wilt

Toen had ik een opleiding mét perspectief. Enig probleem, het was niet mijn perspectief. Ik ging doen wat ik eerder had moeten doen: psychologie leren. Mijn ervaring in de universiteitsbanken was nog te vers om meteen weer de universitaire route te kiezen; ik wilde praktisch aan de slag!

Ik vond een opleiding in Coaching en Counselling, breidde dat uit met Integratieve Kindertherapie en opleidingen voor Relatie- en Gezinstherapie. Ik concentreerde me exclusief op relaties en gezinnen. Dat boeide me het meest, en nog steeds.

Aan het werk. Prachtig.

De mooiste dingen zijn pas mooi als je ze kunt delen met iemand die je lief hebt. Ik ben er vurig van overtuigd dat een relatie, een gezin het meest vervullende is dat een mens kan meemaken. En ik weet, ook van dichtbij, hoe onmogelijk een situatie kan lijken – terwijl er tóch liefde is, houden van en een gedeeld verleden.

Zo mooi als het kan zijn, zo moeilijk kan het zijn. Ik weet inmiddels ook hoe krachtig de methode is waarmee ik werk, hoe succesvol en verrijkend.

Tja, en wat een prachtige baan, mensen bij elkaar brengen…

Tweetalig

Goed nog om te weten, mijn eerste taal is Nederlands en mijn andere eerste taal Engels. Dus als je makkelijker je verhaal doet in het Engels, dat maakt voor mij niet uit.

Joy

Herken je jouw relatie en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.