Relatietherapie Bergen

Ik ben Joy Berg-Andersen, relatietherapeut. Met deze website wil ik je wat meer inzicht geven in de manier waarop ik relatietherapie geef, wat de werkwijze van de praktijk is en wat mijn achtergrond is. Hopelijk geeft je dat een goed beeld van mijn werkwijze.

Een diep verbond

Je hebt, net als iedereen, iemand nodig.  Iemand die je vertrouwt, die er voor je is en waar je altijd op terug kunt vallen. Je partner. Je staat in de wereld op het fundament van je relatie. He kleurt wat je ziet, voelt en kunt doen. Je relatie geeft je de ruimte te zijn wie je bent. Daarom ook dat alles wankelt op het moment dat het niet goed gaat tussen jou en je partner.

Een relatie in crisis

Elke relatie heeft broze momenten. Dat hoort erbij. Jullie komen op eigen kracht door zulke momenten, of krijgen hulp van familie en vrienden. Deze keer is het anders. Jullie zitten vast in een patroon van negatieve reacties. En geen van beiden kan eruit breken.

Waarschijnlijk kan relatietherapie jullie nog wèl helpen. Wacht er echter niet te lang mee, elke dag dat jullie geen stap naar elkaar toe zetten, brengt jullie verder van elkaar af.

De behandeling

Thema’s in de behandeling zijn: ruzies en vernietigende gesprekken omzetten naar dialogen; het verstevigen van verbinding en intimiteit; ondersteuning en geborgenheid kunnen vragen en geven; het vergroten van een veilig fundament.

Emotionally Focused Therapy (for couples)

Emotionally Focused Therapy gaat over emoties. De emoties van jou en je partner dirigeren al jullie communicatie. Daardoor wordt een gesprek soms keihard, zeg je dingen waar je spijt van krijgt of kun je je juist gaan afzonderen.

We pellen de relatie, jullie afzonderlijk en jullie communicatie, laagje voor laagje af. Dat is een heel concreet werkje, we nemen echte situaties, pluizen van minuut tot minuut uit wat er gebeurt en hoe dat voelt. Je zult merken dat je daardoor jezelf en de ander beter begrijpt en ook anders op elkaar kunt reageren. Zo kunnen jullie weer een hechte band met elkaar krijgen.

Herken je jouw relatie en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk relatietherapie Bergen ter attentie van Joy Berg-Andersen.

Contactgegevens

Tel. 0650250466
Dorpsstraat 39, 1861KT Bergen

Helaas heb ik voorlopig geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Over mij

Joy Berg-Andersen
Joy Berg-Andersen

Ik vind het heel bijzonder dat ik als relatietherapeut echt bij kan dragen op het moment dat het leven even heel intens is.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar...

Lees meer

Werkt relatietherapie?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focused Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval klein.

Lees meer

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!