Relatietherapie Bergen

Niet jij, niet de ander, zelfs niet jullie

De relatietherapie begint met een goed gesprek. Jullie vertellen me waarom jullie bij me komen, waarom juist nu. Je vertelt de achtergrond, wat er speelt, wat er aan de hand is. Ik help jullie op verhaal komen door op onderwerpen door te vragen. Zo wil ik bijvoorbeeld graag zien hoe jullie samen zijn en hoe een typische ruzie tussen jullie verloopt. Ik zal ook vragen of jullie deze therapie wel ècht willen, want we beginnen niks als iemand niet gemotiveerd is.

En als laatste zal ik jullie op het hart drukken dat niet de één, noch de ander ‘de vijand’ is, zelfs jullie samen niet. Dit deel van jullie verhaal gaat over jullie interactie.

Ieder apart

In sommige gevallen zal ik jullie in de loop van de therapie allebei afzonderlijk willen zien. Misschien zijn er wel zaken die je moeilijk in elkaars bijzijn vertelt, misschien kunnen jullie openhartiger spreken ook over de verwachtingen van de behandeling. In deze sessies neem ik uitgebreid de tijd voor ieder van jullie, om er achter te komen hoe dat nu allemaal precies voelt, die vaste patronen en verwijdering tussen jullie.

Leren door het te beleven

De therapie die ik geef is gericht op ervaring. Natuurlijk krijg je nieuwe inzichten over jezelf, de ander en jullie relatie. Maar je komt er vooral achter hoe het voelt, en dat je beleeft hoe de ander het beleeft. Op die manier weet je het niet alleen, maar begrijp je het ook. Ik laat jullie ervaren wat het patroon is en wat de onderliggende emoties zijn.

Emotionele verdieping

Als jullie in gesprekken beter tot elkaar kunnen komen, is het tijd voor de volgende stap in de behandeling.

In de meeste relaties trekt de een zich meer terug dan de ander.  Ik benader diegene en zoek de meest kwetsbare emoties op. Met zijn drieën bespreken we die, en de gevoelens en verlangens die daarbij horen. Dat doen we uiteindelijk voor jullie allebei en jullie samen.

We gaan dan ook aan de slag met de verwondingen van jullie relaties zelf. Wat hebben jullie elkaar aangedaan, wat waren jullie verwachtingen, wat was jullie liefde? We verkennen het en werken het allemaal door.

Afronden

Uiteindelijk kijken we terug naar jullie oorspronkelijke vragen. Je zult merken dat het leeuwendeel weg is en dat de rest vrij oppervlakkig blijkt en makkelijk te regelen. Al met al zijn we 10 tot 15 sessies bezig om dit te bereiken.

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.

Contactgegevens

Tel. 0650250466
Dorpsstraat 39, 1861KT Bergen

Helaas heb ik voorlopig geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Over mij

Joy Berg-Andersen
Joy Berg-Andersen

Ik vind het heel bijzonder dat ik als relatietherapeut echt bij kan dragen op het moment dat het leven even heel intens is.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar...

Lees meer

Werkt relatietherapie?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focused Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval klein.

Lees meer

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!