Wanneer ga je naar relatietherapeut Bergen?

Het doet elke relatie goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Ook als er geen acute aanleiding voor is.

Een relatie is de veilige grond van waaruit je de wereld in gaat. Je deelt wel en wee, kent elkaars nukken en onmogelijke trekjes. Je weet wanneer je even los moet laten. Je weet ook dat het -wat er ook speelt- wel goed zit. Daarin schuilt ook het gevaar. je verliest de motivatie er aan te (blijven) werken. Andere zaken krijgen voorrang: je werk, de kinderen, hobby’s, een sociaal leven. Omdat ‘het wel goed zit’, lig je samen in bed, ieder op zijn mobieltje met zijn eigen apps even bij te komen van de dag. Je verliest elkaar een beetje uit het oog.

Voor de meeste mensen is een relatie het belangrijkste in hun leven. Liefde. Genegenheid. Een verbond dat overal bovenuit stijgt. Het blijkt moeilijk daar dagelijks aandacht aan te geven: een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Het is moeilijk, maar wel nodig; om er voor te zorgen dat dat verbond dieper, mooier en rijker wordt.

De meeste cliënten komen op het laatste moment

De kans is groot dat je relatie nu in een crisis is. Misschien is er iets heftigs gebeurd. Misschien heeft een van jullie psychische problemen waar de ander maar moeilijk mee om kan gaan. Of misschien zijn jullie van elkaar vervreemd, zijn de ruzies vermoeiend en eentonig en vragen jullie je af hoe lang jullie dit nog volhouden.

Ik zou graag eens met jullie spreken, de verhalen horen en zien wat ik voor jullie kan doen. Relatietherapie kan jullie waarschijnlijk goed helpen.

Het vraagt inzet van allebei

De meeste stellen die bij me komen, willen er graag uitkomen. Beide partners zijn bereid te werken aan verandering. Ook al is het nu zwaar (soms zeer zwaar), ze zien de waarde van elkaar en de relatie in. Ze willen er alles aan doen om te veranderen. In sommige gevallen wil een van de partners gewoonweg niet meer en is relatietherapie alleen maar uitstel van een al lang genomen besluit. Dat komt vroeg in de behandeling aan het licht. In dat geval verandert de vorm van begeleiding.

Schuld is geen onderdeel van de behandeling

In de eerste gesprekken zijn er verwijten over en weer. Je weet dat je de behandeling er geen goed mee doet, maar het is sterker dan jij. Je wilt je gelijk krijgen. Al snel komen de partners er achter dat dat weinig constructief is, temeer omdat de relatietherapeut geen scheidsrechter blijkt. Er is namelijk geen schuldige. Het probleem is jullie interactie.

Emotionally Focused Therapy is een succesvolle methode

Relatietherapie, en zeker Emotionally Focused Therapy, is een goede manier om door een crisis in je relatie te komen en jullie verbond te verdiepen. De behandeling doorloopt drie fasen. Als je in de tweede fase van de behandeling bent, is de kans op terugval klein.

Respectvol uit elkaar gaan

Natuurlijk komt het ook voor dat stellen besluiten uit elkaar te gaan. Om dat op bedachtzame, respectvolle manier te doen, kun je met een relatietherapeut samenwerken. Ik help jullie waardig om te gaan met het verlies, het uit elkaar gaan en de tijd die jullie samen waren. Het geeft ruimte om emotioneel verder te kunnen en zeker als jullie samen kinderen hebben, geeft het jullie een plek en moment om soms moeilijke of pijnlijke onderwerpen te bespreken.

Ik kan mij voorstellen dat je graag eerst een keer langskomt om kennis te maken, je verhaal te doen en te kijken wat ik voor jullie kan doen. Bel me voor een afspraak of stuur even een mailtje , ik spreek jullie graag.

Contactgegevens

Tel. 0650250466
Dorpsstraat 39, 1861KT Bergen

Helaas heb ik voorlopig geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Over mij

Joy Berg-Andersen
Joy Berg-Andersen

Ik vind het heel bijzonder dat ik als relatietherapeut echt bij kan dragen op het moment dat het leven even heel intens is.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar...

Lees meer

Werkt relatietherapie?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focused Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval klein.

Lees meer

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!