Cliënt vertelt

Een aantal cliënten schreef een stukje over hun ervaringen bij Joy Berg-Andersen

Jan en Mirjam:

“Met geduld, inlevingsvermogen, doortastendheid en, heel belangrijk, humor heeft Joy ons elkaar weer laten vinden. Joy “las” ons, hoorde iedere nuance, ieder haakje en vroeg door. Ze zorgde voor balans door tijdens de sessies afwisselend ons beide intensief te bevragen wat, bij ons allebei, nieuwe inzichten en contact bracht. Daardoor werd veel verhelderd en werden we op een dieper niveau met elkaar in gesprek gebracht. Nu sprankelt onze relatie weer als vanouds! Hadden we jaren eerder moeten doen!”

Wilma en Chris:

We hebben 2 jaar relatietherapie gehad bij Joy. Vanaf het 1e gesprek zijn onze ervaringen met Joy goed geweest. Ze heeft een integere, inlevende benadering, waarbij ze met beide partners zoekt naar de kern van het probleem. Daarbinnen is ruimte voor ieders verhaal met vraagstelling die uitnodigt jezelf (binnen je eigen grenzen) bloot te geven en op elkaar te reflecteren. De aanpak en benadering door Joy van ons relatieprobleem heeft bijgedragen aan meer begrip voor elkaars (eigen)aardigheden en verbetering van onze relatie. Daarvoor zijn we Joy dankbaar“.

R en H:

“We hadden een goede relatie, maar externe factoren, waar we beiden zeer nauw bij betrokken zijn, frustreerden onze relatie. Die frustraties konden we beiden niet kwijt anders dan naar elkaar. Het resultaat was dat we onze frustraties versterkten en niet meer communiceerden met elkaar. Bij Joy leerden we weer te luisteren naar elkaar door dat daar ruimte voor werd gemaakt. Het resultaat is dat we nu direct externe verstoringen van onze relatie kunnen herkennen en daar in rust weer mee kunnen omgaan. We hebben nu weer een goede rustige relatie die we ten koste van alles willen behouden”.

Stefan en Fréderique:

“Mede door Joy begrijpen we elkaar vele malen beter. Zij heeft onderwerpen die niet meer besproken werden, weer bespreekbaar gemaakt. Ook de aannames die we deden naar elkaar heeft Joy ons duidelijk laten inzien maar vooral de onderliggende emoties die daarbij hoorden. Onze valkuilen zijn ook aan bod gekomen.
Joy heeft onze gesprekken niet alleen op de relatie gericht maar ook ons individueel. Onze relatie was in een sleur gekomen mede door een druk gezin, werk en alle “normale” dingen in het leven. Nu is het weer als vanouds, we zijn weer net zo blij met elkaar als een aantal jaren geleden”.

Rob en Marijke:

“Na een huwelijk van 37 jaar stond onze relatie op springen. Communicatie tussen ons was slecht te noemen. We maakten alleen nog maar ruzie en van intimiteit was al lang geen sprake meer. Wij hebben toen besloten om in relatietherapie te gaan om onze relatie te redden.

In soms heftige, moeilijke, confronterende sessies werden wij geholpen om te denken over onze relatie en hoe wij elkaar beter kunnen begrijpen. Dankzij Joy konden we onze problemen bespreekbaar maken en leerden we weer met elkaar te praten. Dankzij de sessies met Joy hebben wij het vermogen om effectief met elkaar te communiceren terug gevonden, ook zijn wij nu in staat om voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan deze te voorkomen door er op tijd en open over te spreken.
Het blijft iets wat we samen moeten doen maar door de eerste stappen onder de begeleiding van Joy denken wij dat we in ieder geval een goede start hebben gemaakt. Joy is iemand met wie men vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel heeft, wat voor ons erg belangrijk was. Joy creëert een informele sfeer waarin er op professionele wijze gewerkt wordt.
Door haar mensenkennis en ervaring weet zij snel in te schatten wat iemand nodig heeft. Joy, door jou hebben wij een andere kijk gekregen op ons persoonlijk en de relatie. Wij zien de toekomst weer positief tegemoet. We beseffen dat we nog hard moeten werken, maar met het resultaat dat we tot nu toe hebben bereikt zijn we heel blij”.

Aad & Sandra:

“Joy was onze laatste strohalm. Hoe we het zelf ook probeerden, na verloop van tijd kwamen we telkens weer op het zelfde punt uit. Daardoor ontstond er steeds meer verwijdering. We leerden tijdens de therapie echt naar elkaar te luisteren en daardoor te beleven zoals de ander het beleeft. Zelfs na 37 jaar ontdekten we van elkaar welke gevoelens bepaalde onderwerpen bij de ander teweeg brachten. Joy leerde ons gevoelens en verlangens naar elkaar uit te spreken. Daarvoor moet je je veilig voelen en dat voelden wij ons bij Joy.
Joy is een hele fijne therapeut die je, onpartijdig, confronterend, motiverend, meevoelend en humorvol inzicht in je gevoelens geeft. We zijn heel blij dat we deze laatste strohalm hebben geplukt. Dagelijks merk ik hoe anders we nu met elkaar omgaan en hoe blij wij daar beiden van worden”.

P&N:

“Na een lang huwelijk, was er geen echt contact meer tussen ons. Ieder had zijn eigen leven. Er is zelfs een periode geweest dat wij niet meer bij elkaar woonden. De oorzaak was met name niet goed communiceren en “denken” voor de ander. Na een tijdje ontmoetten wij elkaar en was het weer liefde op het eerste gezicht. Maar hoe kan je nu die oude patronen voorkomen en het wederzijdse vertrouwen herstellen. Hiervoor hebben wij hulp ingeroepen van Joy.
Na enkele sessies hadden wij samen de oorzaak en gevolg boven water en konden wij elkaar helpen met onze problemen. Dankzij Joy staan wij weer heel dicht bij elkaar en steunen elkaar met onze problemen en inzichten richting elkaar, en hebben we weer veel ” Joy” met elkaar!
Joy, bedankt voor al je hulp en steun”.

Petra:

In de relatietherapie kregen we snel duidelijk wat er aan de hand was. Onze ruzies werden geen moddergevechten meer. We kregen handvatten om het goed op te lossen en het werkt! We voelden ons veilig, waardoor we open konden zijn. Joy kon ook de zwaarte met humor doorbreken, waardoor alles wat lichter werd.

Joke:

Ik dacht dat relatietherapie geen zin had, op is op, maar nu bij Joy heb ik het tegendeel ervaren. De therapie heeft ons geleerd welke emoties aangesproken worden bij problemen en hoe je daar mee om kunt gaan. We hebben elkaar weer gevonden. Therapie werkt!

H en T:

Wij zijn in 2010 gestart met gesprekken met Joy, omdat we ons ongelukkig voelden in onze 17 jaar durende relatie. Ons gevoel dat we deze gesprekken moesten aangaan om weer in contact met elkaar te kunnen komen werd tijdens het intake gesprek versterkt. We zijn dan ook vol overgave in het traject gestapt. Joy heeft ons inmiddels meer dan een half jaar intensief begeleid om ons inzicht te geven in de ingesleten patronen waarlangs we onze problemen uit de weg gingen en hoe we daardoor het contact met elkaar aan het verliezen waren. Met veel geduld voor het proces en de daarbij benodigde tijd heeft Joy week na week en stapje voor stapje ons weer dichter bij elkaar gebracht. Haar intense en gelijktijdig rustige manier van zoeken naar de reden waarom we zaken uit de weg gaan of niet uitspreken stelde ons op ons gemak en open om bij ons zelf te zoeken naar de antwoorden. De door het traject opgeroepen emoties en gevoelens worden belangeloos door Joy aangehoord en door middel van voldoende open vragen gelabeld en gemarkeerd, zodat deze geleidelijk uit je systeem en patroon kunnen worden gewerkt. Wij zijn er enorm mee geholpen en wensen een ieder in vergelijkbare situatie een evengoed resultaat.

Alex:

Wat Joy goed kan, is het heel voorzichtig en met heel veel zorg knelpunten in een relatie bespreekbaar te maken. Dat lukt alleen als er voldoende vertrouwen is en dat gevoel geeft Joy je wel.
Doet het zeer? Ja af en toe wel.
Geeft het troost? Zeker ook.
Draagt het bij om verder te kunnen? Een volmondig ja.

Solange en Fred:

Het was voor ons best een stap om in relatietherapie te gaan. Er was geen sprake van een grote crisis maar wel van patronen die onze relatie geen goed deden. Vanaf het eerste moment hebben we ons thuis gevoeld bij Joy. Ze weet een goede balans te creëren tussen doorgronden, respect en humor. We hebben door haar de onderliggende emoties van op het oog rationele gedragspatronen leren kennen. Dat heeft ons geholpen om onze communicatie anders vorm te geven. De therapie heeft ons een goede basis gegeven om samen mee verder te gaan.

Margreet:

De afgelopen maanden hadden mijn dochter en ik een aantal gesprekken met Joy. Er dreigde verwijdering tussen ons te ontstaan ivm. keuzes die ik gemaakt heb voor mijn toekomst. De gesprekken verliepen goed. De sfeer was ontspannen. Joy verstaat de kunst je op je gemak te stellen. Ook hield ze ons een spiegel voor en liet ons een kijkje nemen in de gevoelens van de ander. Omdat er af en toe ook wat humor aan te pas kwam, werden de gesprekken serieus maar niet “zwaar”. Ik kan iedereen, die een therapeut nodig heeft, aanraden met Joy in gesprek te gaan!

Desiree:

Empathisch vermogen, doorvragen, confronterend, de ‘oh, ja!’ beleving en het gevoel dat je er echt wel uit komt (en dat is gebleken).

Annemarijn:

Vertrouwen in Joy en opluchting na onze gesprekken.

Richard en Martine:

We begonnen aanvankelijk met onze bezoeken aan Joy om “even” een aantal hardnekkige patronen aan te pakken waar we zelf niet meer uit kwamen, zo dachten we zelf.
Joy bleek echter heel erg goed in staat de lagen eronder te zien waarvan wij ons niet bewust van waren en die er al erg lang zaten. Daardoor was er meer werk aan de winkel dan we dachten, maar het was uiteindelijk een heel positief traject. Joy laat je, soms confronterend en soms met de nodige humor, goed naar jezelf kijken en leert je te voelen wat er echt is met jezelf, naar de onderliggende laag te kijken. Dat is een mooie les geweest voor ons allebei!
Dankzij de aanpak van Joy hebben we onze problemen kunnen oplossen, is er weer contact, rust, ontspanning en zijn we weer heel gelukkig samen. Joy: heel erg bedankt voor al je hulp en vertrouwen!

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.